Karadeniz Turları

Tur Bulundu
Uygula

Karadeniz Turları Hakkında

Karadeniz turları tüm gezginlerin hayalidir. Yeşilin onlarca tonunu kilometrelerce uzanan vadilerde aynı anda görebilirsiniz. Bu sezonda da Geziland Turizm olarak sizler için 4 ayrı program hazırladık. Gezilerimizde herkesçe bilinen Ayder Yaylası, Uzungöl, Sumela Manastırı gibi popüler yerlerin dışında çok bilinmeyen Artvin’in Macahel, Şavşat Yaylaları ile Rize Çamlıhemşin bölgesinin az ziyaret edilen Samistal, Ambarlı, Elevit, Trovit Palovit, Kavrun gibi yaylaları da programlarımızda gezme şansınız olacak.

Üstelik Karadeniz turlarında uçaklı karadeniz turları ve otobüslü karadeniz turları olarak farklı seçeneklerde mevcuttur. Eğer siz de en uygun fiyatlarla uçaklı karadeniz turu otobüslü Karadeniz turu ile yeni yerler keşfetmek isterseniz, Karadeniz Turlarımızı hemen incelemeye başlayabilirsiniz.

 

Karadeniz Turları Fiyatları

Geziland Turizm olarak sizlere hazırladığımız Karadeniz turları ve fiyatları konaklanacak gün sayısına, kalınacak mekanın özelliklerine ve görmek istediğiniz yerlerin planlanmasına göre değişkenlik gösteriyor. Ayrıca, Karadeniz turu için tercih edeceğiniz ulaşım aracı da tur fiyatlarının belirlenmesinde önemli bir faktör oluyor. Geziland Turizm olarak Nakit ödemede % 5 Erken rezervasyon İndirimi ve peşin fiyatına 6 taksit ile ödeme kolaylıkları sunuyoruz.

Nereleri Geziyoruz?

Ayder Yaylası Uçsuz bucaksız yeşilliğiyle huzurun adresi olan Ayder yaylası, Karadeniz’in en popüler yaylarından. Ladin ve kayın ormanlarıyla kaplı olan Ayder yaylası, her doğaseverin hayatında minimum bir kere ziyaret etmesi gereken güzelliklerden. Fırtına vadisi, bol mineralli kaplıcaları ve Gelintülü Şelalesi ile doğayı Ayder yaylasında kucaklayabilirsiniz.

Uzungöl Heyelan set gölü olan Uzungöl, Yamaçlardan düşen kayaların, Haldizen deresinin önünü kapatmasıyla oluşmuştur. Uzunluğu 1.000 m, genişliği 500 m dir. Türkiye'nin yağmur ormanlarının bulunduğu, Soğanlı ve Kaçkar Sıradağları'nın birleşim yerinde bulunmaktadır. Bu bölge aynı zamanda yerkürenin ılıman bölgede bulunan en yaşlı ormanlarına ev sahipliği yapmaktadır. Bol yağış ve nisbi ılıman iklimi sayesinde yılın her mevsiminde yeşildir. Demirkapı ve Soğanlı dağlarında tespit edilmiş 60'tan fazla endemik bitki türü bulunmaktadır. Yabani hayvan hayatı açısından da zengin bir çevre içerir. 

Sumela Manastırı Sümela Manastırı’nın şimdiki durumuyla varlığını 13'üncü yüzyıldan itibaren sürdürdüğü bilinmektedir. 1204 tarihinde kurulan Trabzon Komnenosları Prensliği’nden  III. Alexios (1349-1390) zamanında manastırın önemi artmış ve fermanlarla gelir sağlanmıştır. III. Alexios’un oğlu III. Manuel ve sonraki prensler döneminde de Sümela yeni fermanlarla zenginleştirilmiştir.

Karaca Mağarası dünyadaki sayılı damlataşı mağaları arasında olup ildeki en önemli turizm destinasyonudur. Toplam iç alanı ise 1500 m2 olan mağara sarkıtlar, dikitler, sütunlar, org desenli duvarlar, bayrak şekilleri, filkulakları, mağara çiçekleri, traverten basamakları, mağara gülleri ve mağara içi traverten havuzları ve basamakları gibi oluşumlar bulunmaktadır. Traverterleri oluşturan su demir ve magnezyum gibi erimiş minareller bakımından oldukça zengin olan mağara yeraltında gizemli bir dünya sunuyor.

Santa Harabeleri Fatih Sultan Mehmet Dönemi’nde - 1461-1476 yılları arasında - tüm Trabzon ve Doğu Karadeniz bölgesiyle beraber fethedilmiş ve Osmanlı İmparatorluğu topraklarına dahil edilmiştir. Santa havzadaki mevcut demir, kurşun ve kurşunla birlikte çıkarılan gümüş madenlerinin verimli bir şeklide işletilmesine bağlı olarak 16-18'nci yüzyıllar arası dönemde bölge önemli derecede gelişmiş ve ekonomik refaha erişmiştir. Günümüzde rumlardan kalan taş evler, kiliseler, çeşmeleri ile adeta bir açık hava müzesidir.

Çeçeva Çay Bahçesi Rize’nin Çayeli ilçesine bağlı ‘Çeçeva’ adıyla bilinen köyde bulunan ve Rize’deki diğer çay bahçelerine göre daha simetrik bir görüntüye sahip olan çay bahçesidir. sosyal medya kullanıcılarının dikkatini çeken ve merak uyandıran çay bahçesi tam bir görsel şölen sunuyor.

Macahel UNESCO tarafından Türkiye’nin ilk “Biyosfer Rezervi” olarak ilan edilmiştir. Bölge, arıcılık bakımından çok büyük bir değere sahiptir. Bu değeri sayesinde Macahel, Türkiye’nin en kaliteli balının üretildiği bölgeler arasında sayılmaktadır.

Maral Şelalesi Karçal Dağları'nda Maral Deresi üzerindeki şelale. Şelale tek bir eğim kırıklığından, 63 m yüksekten düşer. Şelale adını, eski adı Mindieti olan Maralköy'den alır. Günümüzde Camili Biyosfer Rezervi alanında bulunmaktadır.

Şavşat Doğu karadeniz turlarında çok da ziyaret edilmeyen ancak bozulmamış yaylaları ve diğer blgelerde olmayan alpin düzlükleri ile ünlüdür.

Borçka Karagöl 1800'lü yıllarda bugünkü Klaskur Yaylası'nın yakınında bulunan bir tepenin toprak kayması sonucu Klaskur Deresi'nin önünü kapatması ile oluşmuş göllerdir. Zengin orman örtüsü ve flora çeşitliliği ile ilgi çekmekte olup kamp turizmi için Artvin'deki önemli yerlerdendir. Ayrıca yöre halkı tarafından mesire yeri olarak kullanılmaktadır.

Şavşat Karagöl Ülkemizde aynı isimle anılan çok sayıda göl olmasına rağmen, milli park konumunda bulunan Şavşat Karagöl, bu özelliği ile diğerlerinden ayrılıyor.  Göl kenarında yürüyüş dışında kayık gezintisi de, yapılan bir başka aktivite olarak öne çıkıyor. Geçmişte göle çok sayıda Japon balığı bırakılmış. Balıkların göl ekosistemine sağladığı uyumla birlikte Karagöl, şimdilerde bu Japon balıklarıyla da fazlasıyla ünlü. Karagöl Sahara Milli Parkı’nda, orman içerisinde ilerleyen patikalar, doğa yürüyüşleri için fazlasıyla uygun.

Pokut Yaylası Çamlıhemşin İlçesi’nin güneyinde, Fırtına ve Hala derelerinin oluşturduğu vadiler arasında yer alan yayla, orman üst sınırı civarında 2032 metre yükseklikte yer alırlar. Doğa yürüyüşü yapmak ve dinlenmek için ideal bir ortam sergileyen yaylalar, zengin biyolojik çeşitliliklerinin yanı sıra emsalsiz bir sivil mimari yapıya sahiptir.

Sal Yaylası Sal Yaylası 2002 metre rakımlı Çamlıhemşin ilçesinin görülmeye değer yaylalarından bir diğeridir. Geleneksel ahşap evleri ve otantik yapısı ile gidenleri manzarasıyla büyülemektedir. Çinçiva köyü halkı tarafından kullanılan yayla Temmuz ayından itibaren hem yaylacılar hem de ziyaretçilere ev sahipliği yapar. Eğer gittiğinizde hava açıksa yayladan Kafkas Dağları’nı ve Karadeniz’i izlemeniz ve o güzel havayı solumanız paha biçilemez.

Gito Yaylası Bulutların evidir adeta; buradaki sisler öyle yoğun olur ki gökyüzünden yeryüzüne bulutlar indi zannedersiniz. Ayaklarınızın altında beyaz bir örtü olan Gito Yaylası, bu manzarasıyla yeşili de maviyi de bir başka gösterir.

Badara Yaylası Rize ilinin, Hemşin ilçesinde bulunan bir yayladır. Rakımı 1850 metredir. Badara Yaylası Hemşin ilçesinin yaylası olarak bilinsede genellikle Çamlıhemşin ilçesi yolundan ulaşılır. Yayla bir tepe üzerinde düz bir alanda kuruludur.

Ambarlı Yaylası Doğu Karadeniz’de trekking merkezleri içinde en dikkat çeken noktalardan biri. Yayladan 3 km uzaklıkta bulunan göllere unutamayacağınız bir tur yapabilirsiniz.

Kavrun Yaylası Deniz seviyesinden 2300 metre yüksekteki Kavrun Yaylası; Aşağı ve Yukarı Kavrun olarak iki bölüme ayrılıyor. Kaçkarlar'a kuzey zirve rotasında, araçla ulaşılan son nokta olan Kavrun, dağcıların ana kamp noktasıdır.

Samistal Yaylası Taş evleri ile ünlüdür. Yüksek yaylalara özgü taş mimarinin en güzel ve korunmuş örneklerini Samistal'da görmek mümkündür. Mükemmel bir taş ustalığının ürünü olan bu evler, boyları iki metreyi aşabilen yekpare yontma taşlardan yapılmıştır. Ayrıca, kapılardaki ahşap ve demir işçiliği muhteşemdir. Samistal, bölgenin en yüksek yaylalarındandır. Yükseklik nedeniyle tüm yaylalar çok zaman bulut ve yağmurla boğuşurken, yükseklerdeki Samistal’da bulutların üstünde güneşle dans etmek mümkündür

Palovit Yaylası Günümüzde de hayvancılık faaliyetlerinin yürütülmesi itibariyle “yayla” sıfatını koruyan ve geçiş noktası olması itibariyle önemli yaylalardandır.

Trovit Yaylası 2520 metre rakımda bulunan, Kaçkar’larda saklı bir cennet Trovit Yaylası. Çok az hanenin olduğu, doyasıya doğanın sizi beklediği, doğallığında kaybolabileceğiniz bir yer.

Elevit Yaylası Çamlıhemşin İlçesi'nde 1884 metre rakımda bulunur. Yayla daha çok gurbetçiler tarafından yaz aylarında ziyaret edilmektedir. Konaklama imkanı bulunan yaylanın geleneksel yayla evleri de ilgi çekicidir. Elevit Yaylası, horonları ile ünlü olması nedeniyle Ağustos aylarında yapılan şenlikleri ile de dikkat çeker. Başta yaban keçisi olmak üzere Karadeniz'e özgü diğer yabani hayvanlar da bulunur

Çeymakçur Yaylası Rize ilinin, Çamlıhemşin ilçesine bağlı yayla olup yaylacılığın devam ettiği nadir yaylalardandır. Tamamı taş üzerine kurulmuş, alt katı ahır üst katı ev olarak kullanılan ahşap evlerden oluşmaktadır.

Şenyuva Köprüsü Köprü, 1696 yılında inşa ettirilmiştir. Karadeniz dizi ve filmlerinde de bolca yer alan köprü ziyaretçilerin fotoğraf karelerinde olmazsa olmazıdır.

Zilkale Herkesin hayran kaldığı bu yapı Trabzon İmparatorluğu'nda bir gözetleme kulesiymiş. Osmanlı'nın fethinden sonra kale, askeri amaçla kullanılmış. Yapım tarihi tam olarak bilinmese de 14.yy. yapısı olan kale, sarp dev bir kaya üzerine kurulmuş. 

Ayasofya Cami Fatih Sultan Mehmet'in Trabzon'u fethini takiben yapı, camiye çevrilmiş ve vakıf eser olmuştur. I. Dünya Savaşı yıllarında depo, hastane olarak da kullanılan bu yapı daha sonraları yine cami olarak kullanılmıştır. 1958 - 1962 yılları arasında Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Edinburg Üniversitesi’nin işbirliği ile restore edilerek 1964 yılından sonra müze olarak ziyarete açılmıştır.

Ordu Boztepe Orduda teleferikle ulaşılan ve 510 m yükseklikte bulunan muhteşem manzara eşliğinde seyir terasi olan boztepe , ziyaretçilerine şehri ve karadenizi kuş bakışı izleme keyfi sunuyor.

Bandırma Vapuru Atatürk ve arkadaşlarını 19 Mayıs 1919 da Samsun’a ulaştıran ve Atatürk'ün Milli Mücadele çağrısını yapabilmesini sağlayan Bandırma Vapuru; Milli Mücadele’nin zaferle sonuçlanmasından sonra tarihte çok önemli bir yer aldı. Görevini hakkı ile yerine getiren Bandırma Vapuru 1925 yılında parçalara ayrıldı. Fakat ülkemiz için son derece önemli olduğundan 2001 yılında inşasına yeniden başlanan Bandırma Vapuru, 2003 yılında yeniden tamamlandı. Yaşanan zorlu günlerin simgesi haline gelen Bandırma Vapuru o günlerin anısını yaşatmak amacıyla aslına uygun bir şekilde müze haline getirildi.

Karadeniz'de ne yenir? 

Karadeniz bölgesi yemek kültürü bakımından oldukça zengin bir mutfağa sahiptir. Bölgesel ve yaşayan halklar arasında benzer yemekler olsa da birbirinden ayrı Gürcü, Hemşin ve laz mutfağı olarak farklı lezzetler de sunmaktadır.

Karadeniz'de en çok bilinen tadları sizler için sıraladık 

Hamsi: Karadeniz'de balık deyince akla ilk gelen balık türü hamsidir. Karadeniz yöresinde hamsi yalnızca bir çeşit olarak değil birçok farklı çeşit yemekte yerini almaktadır. Bunlardan bazılarını hamsili ekmek, hamsili pilav, hamsi tava, hamsi buğulama ve hamsi çorbası şeklinde sıralamak mümkün. 

Mısır ekmeği: Mısır unu kullanılarak elde edilen mısır ekmeği Karadeniz yöresinde sofralarda ana yemeklere eşlik eden en önemli lezzetler arasında yerini alıyor. 

Karalahana: Karalahana, Karadeniz yöre mutfağı için olmazsa olmaz sebzeler arasında yerini alıyor. Karalahana çorbası, sarması ve yemeği karalahana kullanılarak yapılan leziz mi leziz çeşitlerden sadece birkaçı. 

Karadeniz pidesi: Dillere destan Karadeniz pidesi çeşit olarak neredeyse her Karadeniz ili için ayrı bir şekli ve tarzı ile karşımıza çıkıyor. Ülkemiz mutfağı açısından da önemli bir yere sahip olan Karadeniz pidesi her ne şekilde olursa olsun lezzetinden söz ettirmeyi başarıyor. 

Muhlama: Özel kolot peyniri ve organik tereyağı ile unutamayacağınız bir lezzet. Muhlama, Her ne kadar bir kahvaltı çeşidi olarak karşımıza çıksa da Karadeniz Bölgesi yöre halkı için her öğünün vazgeçilmez lezzeti olarak karşımıza çıkıyor. 

Hamsiköy sütlacı: Daha önce yediğiniz bütün sütlaçları unutturacak, kıvamı ile sizlere "hayatımda yediğim en güzel sütlaç" dedirtecek bir lezzet.

Laz Böreği: Duyduğunuz ile tattığınız bir olmayacak! Adında her ne kadar "börek" geçse de ana yemeğin ardından çayınızın yanında keyifle yiyebileceğiniz bir tatlı öğünü sizi şaşırtacak.

Malahto: Cevizli taze fasulye 

Lobyophali Kuru fasulyeli karalahana.

© 2022 Tüm Hakları Saklıdır. Acente2